SAT ja SAT Subject Test

testiSAT on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. SAT-testin eri osioiden (reading, writing and language ja math) kokonaiskesto on 180 min + 50 min with Essay-vaihtoehdolla (optional).

Kansainväliset SAT-testipäivät lukuvuonna 2017-18 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä)
syksy 2017: 7.10. (8.9.) ja 2.12. (2.11.),
kevät 2018: 10.3. (9.2.) ja 5.5. (6.4.)

SAT Subject -testit ovat yliopistojen opiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa, esim. kielet, biologia, fysiikka, historia. SAT Subject -testissä on aikaa 60 min / per aihe, max kolme (3) aihetta / per testikerta.

Kansainväliset SAT Subject -testipäivät lukuvuonna 2017-18 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä)
syksy 2017: 7.10. (8.9.), 4.11. (5.10.) ja 2.12. (2.11.)
kevät 2018: 5.5. (6.4.) ja 2.6. (3.5.)

- Toukokuun testipäivät täyttyvät kummankin testin osalta hyvissä ajoin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Jos sinun on tehtävä testi ehdottomasti toukokuussa, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa.
- Marraskuussa on myös mahdollisuus SAT Subject ”Language tests with listening”-osioihin.
- Lisätietoja testipäivistä: http://sat.collegeboard.com/register/sat-international-dates
- Kauanko testituloksen saaminen kestää?

Ilmoittautuminen testeihin
Ilmoittautuminen on helpointa tehdä SAT:n kotisivuilla osoitteessa www.collegeboard.org Vaihtoehtoinen tapa ilmoittautua testiin on Liiton toimistosta saatava paperinen ilmoittautumislomake, joka tulee postittaa Yhdysvaltoihin niin, että se on perillä vastaanottajalla viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä (deadlines expire at midnight EST, USA). Ainoa maksutapa kummassakin ilmoittautumistavassa on luottokortti (ei Visa Electron). Testiä ei voi maksaa käteisellä.

Vinkki testiin ilmoittautujalle!
Your High School-listauksesta ei löydy kuin muutama suomalainen lukio. Valitse "Outside the US", Country-listauksesta "Finland" ja paina "Search for High Schools". Tämän jälkeen alla tulee kolmen suomalaisen lukion nimi ja listauksen yläpuolella oikeassa reunassa on teksti "Can'f find your high school?". Valitsemalla tämän aukeaa pikkuikkuna, josta valitset "My high school is not listed".

Jos et ehtinyt ilmoittautua haluamaasi testiin
- Alle 21-vuotiaan on mahdollista ilmoittautua vielä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ns. jonotuslistalle (waitlist status), lue lisätietoja Collegeboardin nettisivuilta.

Testipaikka
- SAT ja SAT Subject -testit ovat lukuvuonna 2017-18 kahdessa paikassa:
7.10., 4.11. ja 2.6. Ravintolakoulu Perho (Perhonkatu 11, Helsinki) /
2.12, 10.3. ja 5.5. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu (Runeberginkatu 14-16, päärakennus)
- Olipa testipaikka kumpi tahansa yllä mainituista, paikalla on oltava testipäivänä klo 7.45.
- SAT-testin eri osioiden (kriittinen lukutaito, matematiikka ja kirjoitustaito) kokonaiskesto on 180 min + 50 min Essay (optional)
- SAT Subject -testissä on aikaa yksi tunti / per aihe, max kolme (3) aihetta / per testikerta.
- Huomaathan ilmoittautuessasi, että myös International School of Helsinki järjestää SAT-testejä. Heidän testipaikkansa ei ole Aalto-yliopisto tai ravintolakoulu Perho vaan Selkämerenkatu 11. 

Testimaksut
- SAT $46 / SAT with Essay $60 + international registration fee $40
- SAT Subject Test: $66 (=Basic Subject Test fee $26,  international registration fee $40)  + $21 per each subject / $26 languages with listening
- Waitlist fee $49

Testipäivä
Ole testipaikalla klo 7.45. Myöhässä (klo 8 jälkeen) testipaikalle tulleita ei oteta testisaliin. Sinulla tulee olla mukana Collegeboardin nettisivuilta printattu admission ticket, kuvallinen voimassaoleva henkilötodistus (kuten passi tai henkilökortti), kirjoitusvälineet sekä laskukone (jos testissäsi on matematiikka-osioita).

Varaudu siihen, että testin alussa ohjeistukseen menee oma aikansa.  Vaikka testipaikalla pitää olla klo 7.45, testiaika ei ala vielä tästä hetkestä vaan lähempänä klo 9.00. Huomioi myös, että SAT-testin osioiden väleissä on lyhyitä taukoja, jotka eivät ole mukana kokonaiskestossa.

Lue Collegeboardin sivuilta What to Expect on Test Date. 

Lisätietoja kummastakin testiä sekä harjoitustehtäviä löytyy SAT:n kotisivuilta www.collegeboard.org ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin osoitteesta http://sat.collegeboard.com/help