Osavaltiot – Massachusetts

3Bay State (MA)
Väkiluku: 6 427 801 (13. suurin)
Pinta-ala: 20 317 km² (45. suurin)
Suurimmat kaupungit: Boston (598 000,pk), Worcester (173 000), Springfield (152 000)
Nähtävyydet: Provincetownin taiteilijayhteisö (Cape Cod), Isabella Stewart Gardner Museum, Museum of Fine Arts ja JFK Library (Boston), Jacob’s Pillow Dance Festival, Hancock Shaker Village ja Norman Rockwell Museum (the Berkshires), Deerfi eld Historic District

Brittein saarilta tulleet maahanmuuttajat perustivat ensimmäiset siirtokunnat nykyisen Massachusettsin paikalle jo 1620-luvulla. Tästä on muistona Plymouth Rock –kivi. Osavaltion värikäs historia on vaikuttanut jopa koko Yhdysvaltojen syntyyn. Boston Tea Party –nimellä tunnettu tapahtumaketju, joka alkoi uudisasukkaiden brittiläisen teen upottamisesta Bostonin satamassa, johti vuonna 1775 taisteluihin brittijoukkojen ja uudisasukkaiden välillä Lexingtonissa ja Concordissa. Tästä seurasi vapaussota (Revolutionary War), jonka seurauksena voidaan pitää itsenäistymisjulistusta 4.7.1776.

Massachusetts on monen presidentin syntymäosavaltio: John Adams, John Quincy Adams, John F Kennedy ja George HW Bush. Myös John Hancock, Ralph Waldo Emerson ja Emily Dickinson ovat syntyisin täältä.

Lisätietoja: www.massvacation.com, www.mass.gov