Osavaltiot – Kansas

26Sunflower State (KS)
Väkiluku: 2 715 884 (32. suurin)
Pinta-ala: 211 900 km² (13. suurin)
Suurimmat kaupungit: Wichita (355 100), Topeka (122 100, pk), Lawrence (81 600), Kansas City Kansasin ja Missourin osavaltioiden rajalla
Nähtävyydet: Eisenhower Center (Abilene), Agricultural Hall of Fame and National Center (Bonner Springs), Allen-Lambe House (Wichita), Old Cowtown Museum (Wichita), Woodlands Racetrack (Kansas City), U.S. Cavalry Museum (Ft. Riley), NCAA Visitors Center (Shawnee)

Kansasia kutsutaan Yhdysvaltain vilja-aitaksi, ja 90 % maasta onkin viljeltyä. Kansasin historiaan liittyy lukuisia Amerikan alkuperäisheimoja; wichita-, pawnee-, kansa- ja osage-intiaanit asuivat täällä ensimmäisinä. Osavaltion värikkääseen historiaan voi nykyään tutustua useissa museoissa eri puolilla Kansasia.

Kansasissa sää vaihtelee suuresti ja neljä vuodenaikaa ovat hyvin selkeät. Talvi on kylmä ja kesä kostean kuuma. Keskilännessä tornadot ovat syksyisin melko tavallisia. Pyörremyrskyvaroituksen kuultuasi tottele paikallisia ohjeita ja suojaudu menemällä kellariin tai muualle myrskyä piiloon.

Kansasista ovat kotoisin Daltonin rikollisveljekset, Dwight D. Eisenhower ja Wizard of Oz –elokuvan mielikuvitushahmot Dorothy ja Toto.

Lisätietoja: www.travelks.com, www.kansas.gov/tourism