Muut julkaisut

muutJulkaisujen tilaukset sähköpostitse sayl@sayl.fi tai puhelimitse liiton toimistosta.

Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä (2012)
Mitkä on Yhdysvaltain perustuslain aatteelliset periaatteet? Mikä on pocket veto? Entä miten toimii maan oikeusjärjestelmä?

Yhdysvaltojen poliittiset päätökset vaikuttavat laajasti koko maailmaan. Maan poliittinen järjestelmä on kuitenkin niin monisäikeinen ja erilainen kuin täällä koti-Suomessa.

Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä-esitteen paperiversion hinta on 5 €.

Voit tutustua ja lukea pdf-muodossa olevaa esitettä myös sähköisesti tästä.

Yhdysvallat opas (2011)
Olemme julkaisseet yhteistyössä Suomi-Seuran kanssa päivitetyn painoksen Yhdysvaltoihin muuttajan oppaasta. Siitä selviää kätevästi moni asia: muutto Suomesta, verotus, viisumit, sosiaaliturva, Suomi-kontaktit... Oppaan lähes 60 sivulla on valtavasti faktaa Suomesta Atlantin taakse töihin tai opiskelemaan lähtevälle.

Oppaan jäsenhinta on  12 € + postikulut, muut 20 € + postikulut.

Suomenkielinen Welcome to America -matkaopas (2010) PAINOS LOPPU 
Tammikuussa 2006 ensimmäisen kerran julkaistu monipuolinen Welcome to America -matkaopas on nyt päivitetty.  84-sivuisesta kirjasesta löydät kätevästi yleistietoa Amerikasta sekä yksityiskohtaisempia faktoja ja vinkkejä jokaisesta maan 50 osavaltiosta. Autoilevalle matkailijalle on koottu amerikkalaisiin liikennesääntöihin ja -tapoihin liittyvät sivut. Kirjasen julkaisija on Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto.

Matkaoppaan hinta on 5 €.

Kalevala englanniksi (2006, uusittu painos)
SAYL:n kustantama 80-sivuinen englanninkielinen, etenkin ulkomaalaisille tarkoitettu kirjanen Kalevalasta on suosittu lahja ja muisto Suomesta.

Kirjan kirjoittajat Heikki Kirkinen ja Hannes Sihvo ovat “The Kalevala, an epic of Finland and all mankind” -kirjassaan pyrkineet nimenomaan suomalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden esittelyyn Kalevalan kauniiden runojen avulla. Opus kertoo myös kansalliseepoksemme synnystä ja sen kirjoittajasta sammattilaisesta Elias Lönnrothista (1802–1884).

Kauniit kuvat lukuisista Kalevala-aiheisista tauluista täydentävät kirjasen, mukana on mm. Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti ja Pekka Halosen sekä Robert Wilhelm Ekmanin maalaukset Väinämöisestä soittamassa kanteletta.

Kalevan hinta on 8 € + postituskulut.

Yhdysvaltain historiahaitari (PAINOS LOPPU)
SAYL:n kustantama USA:n historiaa löytöretkistä 2000-luvulle -historiahaitari kertoo maan ja kansakunnan tärkeimpiä kehitysvaiheita, henkilöitä ja tapahtumia.

Historiahaitarin hinta on 5 €.