Noah’s Ark Waterpark

thumbCA2YE75YNoah's Ark on yksi Yhdysvaltojen suurimmista vesipuistoja ja sijaitsee Wisconsin Dell Parkwayn varrella. Noah’s Ark on auki päivittäin toukokuun lopusta syyskuun alkuun. Vesipuistossa on 12 ravintolaa, 5 vaate- ja lahjatavarakauppaa.

Suurin osa suomalaisista työskentelee Noahilla hengenpelastajina. Kaikki hengenpelastajiksi aikovat joutuvat ensin läpäisemään joko helpon tai vaativamman uimatestin, jonka perusteella heidät jaetaan deep ja shallow guardeihin. Lisäksi kaikkien täytyy käydä läpi 2-3 päivää kestävä Ellis-kurssi, jonka aikana opetetaan hengenpelastus- ja ensiaputaitoja. Aikaisempaa työkokemusta ei siis vaadita. Hengenpelastajat joutuvat tekemään hengenpelastusharjoituksia 4 kertaa viikossa voidakseen jatkaa työntekoa. Nämä harjoitukset suoritetaan joko ennen työpäivän alkua tai työpäivän päätyttyä. Muita töitä ovat mm. myyntitehtävät lahjatavarakaupoissa ja snack baareissa.

Lisätietoja Noah’s Ark Waterparkista: www.noahsarkwaterpark.com

Lifeguard
Hengenpelastajan tärkein tehtävä on vesipuiston asiakkaiden turvallisuudesta sekä hyvinvoinnista huolehtiminen niin aaltoaltaissa, vesiliukumäissä kuin kuivalla maallakin. Hengenpelastajat koulutetaan antamaan ensiapua ja toimimaan henkeä uhkaavissa tilanteissa. Työtä tehdään usein yhdessä toisten hengenpelastajien kanssa ja työpäivät kuluvat nopeasti työpisteiden vaihtuessa noin puolen tunnin välein. Työ ulkoilmavesipuistossa on fyysisesti haastavaa, joten riittävästä nesteytyksestä on pidettävä huolta.

Hengenpelastajalla on paljon vastuuta ja työ saattaa aluksi tuntua henkisesti kuormittavalta, mutta työsuhteen alussa saatavan intensiivisen koulutuksen aikana työhön tarvittavia tietoja ja taitoja harjoitellaan lähes kyllästymiseen saakka ja jokainen loppukokeiden läpäissyt hengenpelastaja omaa riittävän tietotaidon työn vastuulliseen suorittamiseen. Lisävarmuutta tuovat neljä kertaa viikossa suoritettavat taitoharjoitukset, jotka ylläpitävät työkykyä ja toimintavalmiutta.

Ennen koulutusta jokainen tuleva hengenpelastaja tekee uimatestin, joka määrittää tuleeko henkilö toimimaan deep water guardin vai shallow water guardin tehtävissä.  Lifeguardin työ vaatii tarkkaavaisuutta, työskentelipä sitten shallowina tai deepinä. Katse pidetään altaassa, oli se täysi tai tyhjä. Työ saattaa ulospäin näyttää helpolta, mutta se on myös vastuullinen. Onneksi kuitenkin harvoin joutuu toimimaan aivan yksin tilanteissa, vaan muita guardeja on aina lähellä ja avun saa kutsuttua paikalle nopeasti.

Shallow guardit ovat valtuutettuja työskentelemään altaissa joiden syvyys on alle 5 jalkaa (1,52 metriä) ja työpisteet ovat joko vesiliukumäkien ylä- tai alapäässä tai hitaasti virtaavan ”joen” varrella. Shallow guardit liikkuvat työpäivän aikana enemmän työpisteiden välisten pidempien etäisyyksien vuoksi ja työ sisältää enemmän asiakaspalvelua, mutta on myös fyysisesti raskaampaa kuin deep guardien työ.

Deep guardit työskentelevät suurimmaksi osaksi joko vesipuiston aaltoaltaissa tai monitoimialtaassa, joiden maksimisyvyys on 11 jalkaa (3,35 metriä), mutta tekevät myös satunnaisesti töitä ns. ”shallow spoteissa” eli liukumäissä ja joella. Deep guardin työ vaatii enemmän tarkkaavaisuutta ja pelastustilanteita tulee syvissä vesissä luonnollisesti enemmän.

Hengenpelastajana työntekijä saa nauttia kesäilmoista; niin sateesta kuin paisteesta, sekä tarvittaessa pääsee myös viilentymään veteen. Kansainvälinen työyhteisö hengenpelastajien kesken on tiivis ja työnteko on miellyttävää ympäröivien ihmisten vuoksi. (Emmi Marttila 2012)

Food and Beverage
Food & Beverage työtehtävään kuuluu vesipuiston juoma- ja ruokapuolen huolehtiminen. Vesipuistosta löytyy muutama kahvila, karamellikauppa, pari jäätelökioskia sekä useita ruoka- ja juomakojuja, joissa työskennellään esimerkiksi keittiössä sekä kassalla.

Yleensä suomalaiset ovat kassalla. Tehtäviin on hyvin lyhyt perehdytys alussa, jonka jälkeen itse työ opettaa. Työ on  yksinkertaista kassatyötä ja asiakaspalvelua. Työvuoro alkaa vähän ennen kuin puisto aukeaa ja loppuu joko silloin kun puisto menee kiinni tai tuntia aiemmin. Joskus (esimerkiksi sadepäivinä) työvuorot saattavat olla myös lyhyempiä. Lisäksi Food & Beveragen työntekijät ovat töissä muutamassa vesipuiston baarissa, jossa juomat kaadetaan lasiin ja tarjoillaan asiakkaille. Ei tarvitse siis olla baarimikko pärjätäkseen baarissa.

Ruokapuolella voi myös tehdä ns. cabana girl -hommia, joissa palvellaan cabanan ostaneita ihmisiä (usein perheitä) tuomalla heille vettä ja tarjoilemalla ruokaa. Cabana girl:nä (näihin ei ainakaan viime vuonna miehet päässeet) saa jutella paljon asiakkaiden kanssa, joten small talk ja hymyily ovat erittäin tärkeässä asemassa.

Miehet saattavat työskennellä myös ruokavarastolla, mikä käytännössä tarkoittaa lähinnä ruokalaatikoiden sekä juomien kuljetusta varastosta baareihin, kahviloihin, kauppoihin ja kojuihin.

Osa Foodsin työpaikoista on sisällä, osa ulkona. Lämpiminä päivinä ulkona on kiva olla, mutta kylminä sadepäivinä sisätyö on kivempaa. Usein foods:ssa saa kokeilla useampaa työtehtävää alussa, jonka jälkeen voi ilmaista, jos haluaa työskennellä enemmän vain tietyssä kahvilassa/kojussa/jne. (Diana Jusola 2015)

Retail
Retailissa työtehtäviin kuuluu asiakkaiden palveleminen ja kassatyöskentely vesipuiston lahjatavarakaupoissa. Kauppoja on yhteensä 4, joista yksi on ainoastaan lasten lahjatavarakauppa. Lisäksi työtehtäviin kuuluvat tavaroiden hyllyttäminen ja lahjatavarakauppojen siisteydestä huolehtiminen.

Usein lahjatavarakaupoissa työskennellään yksin, kuitenkin poikkeuksena on Kahuna Gift Shop, jonka läpi puiston asiakkaat kulkevat tullessaan puistoon ja puistosta lähtiessään. Kahuna Gift on myös yksi isoimmista lahjatavarakaupoista puistossa, ja siellä on eniten tuotteita myytävänä.

Työvuorot alkavat vähän ennen puiston aukeamista ja loppuvat puiston sulkemisen jälkeen. Lahjatavarakaupat ovat siinä erikoistapauksia, että kun puisto suljetaan, kaupat pidetään auki kunnes viimeinenkin asiakas kaupan alueelta on lähtenyt puistosta. Tästä syystä työpäivät ja vuorot saattavat venyä pitkiksi.

Työvuoroissa oli ainakin tänä vuonna (kesällä 2015) paljon valinnanvaraa, ja esimiehet retail-osastolla pyrkivät täyttämään toiveet vapaapäivistä yms. Työvuorot kiertivät hyvin usein ja näin ollen jokainen sai tehdä vuoroja eri lahjatavarakaupoissa. (Anna-Maria Kalaitsidis 2015)