FAQ

faq1.    Mitä hyötyä minulle olisi SAYL:n jäsenyydestä?
Ystävyysseuran jäsenenä saat monipuolista tietoa Yhdysvalloista. Kanavinamme ovat: Suomi-USA –jäsenlehti neljästi vuodessa, sähköinen USA-uutiskirje, noin 200 eri puolilla Suomea järjestettävää Amerikka-tilaisuutta vuodessa ja aktiivinen Facebook-ryhmä. Olet samalla tekemässä suomesta kansainvälisillä markkinoilla pärjäävää maata. Lähetämme kymmeniä nuoria opiskeluvaihtoon ja työharjoitteluun Yhdysvaltoihin. SAYL:n apurahasäätiöstä voit anoa apurahoja jatko-opiskeluun Yhdysvalloissa. Summer Work and Travel –ohjelmamme tarjoaa suomalaisnuorille kesätöitä Wisconsinissa. Englanninkieliset leikkikoulut ja päiväkodit toimivat paikallisyhdistyksissä muutamilla paikkakunnilla. Tule mukaan - verkostoidu, solmi uusia ystävyyksiä ja opi lisää Amerikasta.
2.    Olen joskus vuosia sitten ollut SAYL:n jäsen. Silloin matkustin edullisesti Amerikkaan. Vieläkö tämä jäsenetu on voimassa?
Ei. Suomen valmismatkalaki muuttui vuonna 1995 ja sen myötä nämä halvat lennot loppuivat. SAYL:lla ei voittoa tuottamattomana ystävyysseurana ole mahdollisuuksia tallettaa Kuluttajavirastoon nykyään vaadittavia takuita kaupallisten matkajärjestäjien lailla.
Toisaalta hintakilpailu Atlantin ylittävillä lennoilla on niin kova, että harva ostaisi lentolippuja entisen malliin, jopa vuotta ennen reissua. Internet-kauppa on myös osaltaan muuttanut ihmisten matkailutottumuksia.
Meillä on lentoyhtiö- ja matkatoimistokumppaneita, joiden kanssa järjestämme mm. erilaisia teemamatkoja Yhdysvaltoihin. Toisinaan yhteistyö näkyy myös tarjouksina jäsenkunnalle.
3.    Saako SAYL taloudellista tukea amerikkalaisilta?
Ei. SAYL:n rahoitus koostuu jäsenmaksuista, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä ystävyysseuratoimintaan suunnatusta valtionavustuksesta ja mahdollisista projektikohtaisista avustuksista. Yhdysvaltain liittovaltiolta emme saa säännöllistä taloudellista tukea, mutta yhteistyömme Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön eri osastojen kanssa kanssa on hyvin aktiivista ja läheistä.
4.    Mistä saan tietoa kielikokeista ja tasotesteistä?
Tietoa Suomessa järjestettävistä SAT-testistä ja muista kansainvälistä kielitesteistä löydät suomeksi näiltä sivuilta kohdasta http://sayl.fi/kielitestit/
Muista lukea ilmoittautumisohjeet huolella ja olla testipaikalla hyvissä ajoin.

Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön sivuilta löytyy myös usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin:
http://finland.usembassy.gov/fi/faqs.html