Petra Mengeltin amerikan herkkuja

Helppoa ruanlaittoa. Haudutuspata eli Slow Cooker, Crock Pot

Haudutuspata mahdollistaa mureat lihapadat ja maukkaat keitot miltei itsestään! Tee noin viidenkymmenen euron investointi ja osta kotiin vielä yksi kodinkone lisää. Suosittelen. Tämä kodinihme loihtii sinulle kodin täyteen tuoksuja sillä aikaa kun itse olet töissä tai viettämässä laatuaikaa perheen kanssa. Mahtavan ruokailuhetken jälkeen ei tiskiäkään jää, kun itse pata, jonka voit laittaa tiskikoneeseen.

Pataruuat
Liha: 500 g karjalanpaistilihat, riistalihat tms. paloina pataan
Neste: 0,5 l tummaa olutta (liemestä tulee maukkaampaa kuin pelkästä vKurpitsaedestä)
Vihanneksia: Sipulia, lanttua, naurista paloina parin desin verran
Muita sattumia: 1 dl kuivattuja sieniä (valinnainen)
Maustamiseen: 3 laakerinlehtiä, muutama pippuri, 2 valkosipulin kynttä ja ripaus sormisuolaa

Vähintään 3 tuntia, mielellään 5 tuntia hauduttamista. Valmis!
Keitot
2 dl herneitä tai papuja tai linssejä   kurpitsat
1 l vettä
1 iso sipuli paloina
Kourallinen pippuria
Maun mukaan murskattua valkosipulia

Vähintään 3 tuntia, mielellään 5 tuntia hauduttamista. Valmis!

 

VINKKI! Kokeile Yhdysvalloista saatavia halkaistuja herneitä (split peas), saat samettisen keiton!
VINKKI! Joulupuuro valmistuu kuin itsestään haudutuspadassa.

Petra Mengelt on amatöörikokki. Hän on asunut ja työskennellyt useita vuosia perheensä kanssa Yhdysvaltain keskilännessä Madisonissa, Wisconsinissa ja länsirannikolla Seattlessa.